Сар шиний баяр болох гэж буйтай холбогдуулан томуу томуу төст өвчин, шинэ коронавирусаас урьдчилан сэргийлэх зорилгоор “Хүний гоц халдварт өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх ажлыг эрчимжүүлэх тухай” Аймгийн онцгой комиссын 2020 оны 01 дүгээр албан даалгавар,“Иргэдийн эрүүүл мэндийг хамгаалах талаар авч хэрэгжүүлэх зарим арга хэмжээний тухай” Аймгийн Засаг даргын 2020 оны А/160 дугаар захирамж,“Өндөржүүлсэн бэлэн байдлын зэрэгт шилжүүлэх тухай” Аймгийн засаг даргын 2020 оны А/199 дүгээр захирамж,“Халдварт өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх тухай” Сумын засаг даргын 2020 оны 01 дүгээр албан даалгавар,“Хүнсний бүтээгдэхүүний чанар, аюулгүй байдлыг хангуулах тухай” Аймгийн мэргэжлийн хяналтын газрын 2020 оны 2/87 тоот албан бичгийн хүрээнд ЗДТГ-ын ХААТ-ийн мэргэжилтэн Н.Түвшинбаатар, ЭМТ-ийн их эмч Х.Халиунаа, Цагдаа Б.Ариунболд нар дараах ажлыг хийж гүйцэтгэлээ.
Үүнд:
1.  Сумын ЗДТГ, ЭМТ, Цагдаагийн төлөөлөлтэй хамтран тус суманд хүнсний чиглэлийн үйл ажиллагаа явуулдаг 4 худалдаа үйлчилгээний газарт түргэн муудаж, чанар аюулгүй байдлаа алддаг хүнсний бүтээгдэхүүн болох 8 нэр төрлийн бүтээгдэхүүний (хиам, өндөг, сосеск, майонез, гахайн мах, махан бүтээгдэхүүн төрөл бүрийн жимс, ногооны салат) хадгалах горим, тээвэрлэлтийн байдалд хяналт шалгалт хийж хугацаа дуусч буй 100 гр-ын савалгаатай 24 ширхэг  масло, 500 гр-ын савалгаатай майнеоз 5 ширхэг бүтээгдэхүүнийг зарж борлуулахгүй байхыг анхааруулж, А/199 дүгээр  захирамжийн дагуу тогтоосон хугацаанд архи, согтууруулах ундаагаар үйлчлэхгүй байхыг анхааруулсан.
2.  Төрийн болон аж ахуй нэгж байгууллагуудын цэвэрлэгээ халдваргүйжүүлэлтийн байдалд хяналт тавьж цаашид халдварт өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх халдваргүйжүүлэлтийг зохих заавар зөвлөмжийн дагуу хийж бүртгэл хөтлөх, худалдагчид өөрсдөө тогтмол маск зүүж хэвших, үйлчлүүлэгчдэд масктай үйлчлүүлэхийг шаардаж байх зэрэг зөвлөмж гарын авлага хүргэж ажилласан.